Tegeltuin

Tegeltuin
Tegeltuin

We zitten op dit moment in een transitie van huizen. Dat is moeilijk manoeuvreren in een zeer krappe huizenmarkt. Iets met doel en middelen.

Appartement

We wonen nu in een vrijstaand huis in een dorp en willen naar een appartement in de stad. Het verkopen van het huis ging soepel, maar het aanbod aan appartementen in de stad van onze keuze is mondjesmaat. We hebben al twee keer geboden en achter het net gevist.

We zijn nu een half jaar bezig en op deze manier zouden we niet snel een geschikte woning vinden. Tijd voor een heroriëntatie.

Dedain

Als we ons beider woonwensen naast elkaar zetten, dan willen we vooral een onderhoudsarme woning nabij het station. Dan komt een appartement als eerste in gedachten, maar een gewoon huis met een betegeld tuintje voldoet ook.

We moesten daarvoor wel ons dedain voor tegeltuinen opzij zetten. De afgelopen jaren gaven we vooral af op mensen die geen sprietje groen in hun tuin hebben. Dat is toch geen tuin? Maar eigenlijk zien wij tot onze schaamte nu wel de voordelen van minder groen. Je kunt zoiets toch ook een terras noemen of een buitenkamer?

Ommezwaai

Ik denk dat het soms goed kan zijn eens naar je eigen (voor)oordelen te kijken en die te heroverwegen. Zijn ze echt wel waar? Is het niet meer een emotioneel oordeel, mede veroorzaakt door groepsdruk en propaganda? Ik vind het in ieder geval heel bevrijdend om mijn dedain voor tegeltuinen los te laten. Het geeft ons in één klap veel meer opties, en dat is heel wat waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *