Dromen over bagage

Rugzak
Rugzak

Al mijn hele leven, maar vooral de laatste tijd, droom ik over bagage (rugzakken, koffers) en hoe ik die kwijt ben, vergeten of hoe die wordt gestolen. Wat betekenen die dromen toch?

Bagagedromen

Mijn bagagedromen spelen zich altijd af in een vreemde omgeving: een onbekende stad, een bos en ook vaak in een trein. Ik doe in de droom heel erg mijn best om mijn bagage te behouden en dit lukt meestal niet: ik raak een deel of alles kwijt. Ik heb dan veel stress en heb angst de nacht te moeten doorbrengen zonder mijn spullen.

Afgelopen nacht nog droomde ik dat ik in een soort Kamp van Koningsbrugge zat waarbij ik midden in een bos moest overnachten. Ik kwam er echter achter dat ik mijn tent was vergeten. Paniek!

Droomduiding

Als ik even Google op “luggage dreams” dan kom ik op vele droomduidingen. Bagage staat hierbij voor het verleden en voor oude gewoontes. Het kwijt zijn of raken duidt op angst voor transitie en moeite hebben met loslaten.

Nou wil het geval dat wij qua wonen in midden in een overgangsperiode zitten. Dit geeft ons, twee huiselijke kreeften bij elkaar, veel stress. Het is dus eigenlijk vrij logisch dat ik weer veel droom over bagage.

Verhuizing

In mijn droom spreekt natuurlijk mijn emotionele zelf. Overdag heb ik echter ook de beschikking over een meer rationele volwassen zelf. En die weet dat ik in het verleden vele malen ben verhuisd en dat elke verhuizing zwaar en spannend was, maar uiteindelijk veel positiefs heeft opgeleverd: nieuwe omgeving, vrienden en activiteiten. Verhuizen is eigenlijk een heel mooie manier om oude zooi op te ruimen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Prima al die verwerkingsdromen, maar ik heb zin in die nieuwe kansen!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Persoonlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *